Dieta proteica para a perda de peso - menú semanal con receitas

A esencia dunha dieta proteica para a perda de peso

Recentemente, apareceron moitas dietas que prometen unha perda de peso efectiva en moi pouco tempo. Que é isto: mito ou realidade? Non entraremos en detalles. Que cada un intente decidir por si mesmo se este método ten sentido.

Á súa vez, ofrecémosche unha dieta para a súa revisión, cuxa dieta se basea no consumo de produtos proteicos. No seguinte material analizaremos os principios básicos da dieta proteica e a lista de alimentos aceptables. Tamén neste artigo compartiremos con vós un menú aproximado para a semana cunha variedade de receitas saudables.

Dieta proteica durante unha semana - menos 6 kg en 7 días

Segundo os nutricionistas profesionais, unha dieta proteica promove unha perda de peso efectiva, ata 6 kg por semana. Dado que os alimentos que conteñen proteínas aceleran o metabolismo do corpo, o proceso de perda de peso non levará moito tempo.

Por desgraza, non todos poden lograr resultados eficaces de perda de peso seguindo unha dieta proteica durante unha semana. Como sabes, o consumo excesivo de carne está contraindicado non só para os vexetarianos, senón tamén para as persoas pertencentes ás seguintes categorías:

  • persoas maiores;
  • dente doce;
  • padecer enfermidades do tracto gastrointestinal;
  • pacientes hipertensos.

No seguinte parágrafo falaremos doutras características dunha dieta proteica eficaz, incluídas as regras básicas de nutrición.

Que é unha dieta proteica?

Unha dieta proteica implica comer exclusivamente alimentos proteicos durante un tempo determinado, que vos presentaremos no seguinte parágrafo. Vexamos máis de cerca exactamente como cómpre comer para "iniciar" un proceso de perda de peso eficaz que proporcione a unha persoa os resultados desexados.

Polo tanto, as regras para comer alimentos dunha dieta proteica eficaz requiren o cumprimento obrigatorio e son as seguintes:

como perder peso cunha dieta proteica
  • Media hora antes das comidas, debes beber un vaso de auga purificada sen gas. A inxestión diaria mínima é de dous litros;
  • O número de calorías por día non debe superar as 1200;
  • Para obter os resultados de perda de peso máis eficaces, coma á mesma hora todos os días. Para comodidade, cree un horario de menú;
  • A última comida non é máis tarde que 4 horas antes de durmir;
  • Divide o menú en cinco comidas ao día, en pequenas porcións;
  • Combina un menú de técnicas de perda de peso con actividade física moderada;
  • Para evitar a deficiencia de vitaminas mentres segue unha dieta, recoméndase tomar calcio en forma de comprimidos.

Unha vez que nos familiarizamos coas regras, pasemos ao feito de que normalmente unha dieta proteica segundo o método Dukan na casa prescríbese durante 7 días. Se é necesario, a dieta proteica pódese estender durante unha semana máis. Pero non debes abusar desta restrición alimentaria, xa que a ausencia de produtos que conteñan carbohidratos no menú contribúe a trastornos dixestivos. Tamén vale a pena considerar que coa inxestión prolongada de alimentos proteicos, hai unha alta probabilidade de irregularidades menstruais nas mulleres.

Entre as vantaxes dunha dieta proteica, destacamos que os seus produtos:

  • son perfectamente absorbidos polo corpo;
  • eliminar residuos e toxinas dos intestinos;
  • aumentar a inmunidade;
  • eliminar os trastornos do sistema hormonal;
  • saturar o corpo durante moito tempo.

Sábese que comer unha dieta proteica mantén os resultados durante moito tempo. Ademais, unha dieta proteica é bastante adecuada para as mulleres embarazadas. Pero a pesar diso, despois de rematar o actual e antes de comezar o seguinte, recoméndase facer un descanso de seis meses.

Que alimentos podes comer?

Unha vez familiarizados con todos os matices de comer da dieta proteica anterior, pasemos directamente á lista de alimentos aceptables que todos os que buscan perder peso deben incluír no seu menú:

que alimentos se poden e non se poden comer nunha dieta proteica
  • carne: cordeiro, tenreira, polo, pavo e ganso;
  • todo tipo de peixe e marisco;
  • vexetais: pepinos, tomates, repolos, pementos, cabaciñas e berenxenas;
  • iogures baixos en graxa, leite, kefir e queixo cottage;
  • todo tipo de queixos;
  • clara de ovo cocido;
  • aceite de oliva con moderación;
  • todo tipo de froitas, froitos secos e bagas;
  • cereais: arroz, trigo sarraceno, avea.

Por suposto, todos os produtos que non están incluídos na lista anterior deben excluírse do menú, ou debería permitirse comer este alimento só ocasionalmente. Neste caso, teremos en conta os produtos que, se segues unha dieta proteica, nunca deberían incluírse no teu menú:

  • carne de porco;
  • salo;
  • carnes afumadas;
  • alimentos enlatados;
  • produtos lácteos graxos;
  • repostería;
  • chocolate;
  • bebidas doces e carbonatadas;
  • alcohol;
  • produtos de panadería;
  • pataca;
  • salsas graxas e picantes.

Menú semanal e receitas

O menú de dieta proteica implica comer alimentos crus, guisados, cocidos ou cocidos ao vapor. Ofrecémosche unha versión aproximada dun menú eficaz durante unha semana para perder quilos de máis. Entón, unha dieta proteica para a perda de peso - menú para a semana:

luns

  • Almorzo: tortilla con queixo cottage e herbas;
  • Xantar: 200 g de carne de polo cocida, un vaso de kefir baixo en graxa;
  • Cea: troita ao forno.

martes

  • iogur con froitas;
  • mingau de trigo sarraceno e kefir;
  • pementos guisados con tomate.

mércores

  • torrada de queixo e infusión de herbas;
  • ensalada de froitas con iogur;
  • chuletas de polo ao vapor, pan de dieta.

xoves

  • avea con ameixas, té negro con limón;
  • calabacín guisado, leite cocido fermentado;
  • 150 g de carne de polo cocida con tomate e herbas.

venres

  • tortilla con queixo e tomate;
  • 250 g de arroz cocido, compota de mazá;
  • pementos cocidos.

sábado

  • avea con leite;
  • cazola de queixo cottage con pasas, iogur baixo en graxa;
  • poleiro ao vapor con verduras e herbas.

domingo

  • ensalada de cítricos e 250 g de queixo cottage;
  • sopa de trigo sarraceno, kefir;
  • guiso de berenxenas, cabaciñas e pementos, lavar con té sen azucre.

Agora imos pasar, quizais, á parte máis agradable de calquera método para perder kg e presentarche receitas para perder peso cunha dieta proteica. Os seguintes son considerados os máis deliciosos e saudables:

Peixe cocido ao forno

como cociñar peixe cunha dieta proteica

Ingredientes: 400 g de bacallau, zume de medio limón, un chisco de herbas.

A receita de cociña é moi sinxela: cómpre botar zume de limón sobre o peixe e metelo no forno durante 45 minutos a unha temperatura de 180 graos. A continuación, espolvoreo o prato acabado con herbas.

Salmón con leite

Ingredientes: medio quilo de salmón, 5 tomates, unha cebola mediana, dúas cenorias, 500 ml de leite baixo en graxa, un chisco de sal e pementa, un puñado de endro, un litro de auga.

  • pelar os tomates botando primeiro auga fervendo sobre eles;
  • despois pícaos finamente;
  • rallar as cenorias nun ralador groso e fritir nunha tixola xunto coa cebola;
  • despois engade o tomate picado;
  • transferir a mestura resultante nunha pota e engadir auga;
  • Poña as verduras a ebulición, despois reduce o lume e continúa a cociñar durante 10 minutos;
  • cortar o salmón en anacos grandes e engadir ás verduras;
  • despois de 2-3 minutos, verter todos os ingredientes con leite;
  • despois duns minutos, engade especias e herbas ao prato;
  • Antes do uso, a sopa resultante debe deixarse preparar durante 20 minutos.

Chuletas de peixe con salsa

Ingredientes: 400 g de atún, ovo de galiña, un cuarto de cebola, un chisco de sal, un puñado de albahaca seca.

  • bater o filete de peixe coa cebola nunha batidora;
  • formar chuletas a partir da mestura resultante;
  • fritilos ben polos dous lados nunha tixola;
  • mestura o ovo con sal e albahaca;
  • Despeje a salsa resultante sobre as chuletas.

Filete de polo en kefir

Ingredientes: 150 g de polo, un chisco de sal, pementa e un puñado de herbas, 100 ml de kefir baixo en graxa e a mesma cantidade de auga.

Para preparar esta receita, cómpre mesturar o kefir con auga e botalo sobre a carne de polo. A continuación, coloque na neveira durante 2-3 horas. Pasado este tempo, coloque o prato nunha tixola prequentada e cociña por ambos os dous lados.

Carne con arroz

preparar pratos para unha dieta proteica

Ingredientes: 350 g de tenreira, pemento morrón, dúas culleradas de aceite de oliva, 150 ml de auga, 300 g de arroz.

  • cortar a carne en cubos;
  • despois fritir en aceite de oliva;
  • engadir auga e sal;
  • picar o pemento e engadir á carne;
  • a continuación, engade o arroz e cociña ata que se evapore todo o caldo.